Reflexions d'un ginecòleg

En aquest blog pretenc donar explicacions i compartir comentaris de fets i coneixements que molt sovint estan mal interpretats o poc explicats dintre del camp de la Ginecologia i Obstetrícia. Lògicament són les meves interpretacions i per això poden ser exposades a rèplica. Us animo a fer-ho i poder mantenir un diàleg constructiu.

dilluns, 1 de març del 2010

Crear angoixes a la embarassada.


Molt sovint és trist veure com s’angoixa la gent, perquè els ha explicat algú, amb molta autoritat, què és correcte fer en certes ocasions i ells no poden seguir el consell.

M’explico. És molt bonic compartir experiències amb altra gent i més si és del teu tarannà. A una embarassada que fa classes de prepart li pot anar bé veure que les altres embarassades passen els mateixos problemes que ella, els mateixos mals i les mateixes angoixes. Poder parlar amb gent que està en la mateixa situació que tu, fa que et sentis millor i vegis que no ets cap bitxo rar. En definitiva és teràpia de grup. A més et pots preparar físicament i predisposar de la millor manera. Fer classes de preparació al part va bé per intuir el que et vindrà i què es pot considerar normal o no. En resum, paga la pena viure tot el que es pugui l’embaràs.

Però hi ha un abisme entre no poder preparar el part i fer creure a la gent que si no fas aquesta preparació seràs una mala mare i les coses t’aniran malament, senzillament perquè no estaràs a l’alçada de la situació. El part és un fet natural i com a tal cal afrontar-lo. Voler fer creure que el que feien les nostres mares i àvies no era correcte és una absurditat. Cadascú arriba fins on pot i no cal donar-hi més voltes.

Si es fan classes de preparació al part, perfecte. Si no es fan també es parirà i segurament tant bé com si s’haguessin fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada